Ana Sayfa Haberler TSSK Firmaları ve Meteksan Savunma, B2B Etkinliğiyle Yeni İş Birliklerine Kapı Araladı

TSSK Firmaları ve Meteksan Savunma, B2B Etkinliğiyle Yeni İş Birliklerine Kapı Araladı

MSI Dergisi’nin 185’inci sayısında yayımlanan özel haber, derginin İnternet sitesinde paylaşılmıştır:

 

Teknokent Savunma Sanayii Kümelenmesi (TSSK) tarafından düzenlenen B2B etkinliğinde, TSSK üyesi firmalar ve sektörün öncü firmalarından Meteksan Savunma, tanışmak ve iş birliği fırsatlarını değerlendirmek üzere bir araya geldi. 24 Eylül’de, ODTÜ Teknokent’te düzenlenen etkinlikte, Meteksan Savunma ekibi ve TSSK üyesi 34 firmanın temsilcisi, yaptıkları görüşmelerle yeni iş birliklerine kapı araladı.

 

Etkinlik, aynı zamanda TSSK Yönetim Kurulu Üyesi de olan Meteksan Savunma Uluslararası Satış, Pazarlama ve Kurumsal İtibar Direktörü Burak Akbaş’ın açılış konuşması ve sunumuyla başladı. Akbaş’ın konuşmasında vurguladığı noktalar, şunlar oldu: “Küme bünyesindeki firmaları ana yüklenicilerle buluşturmak ve yeni iş birliklerinin oluşmasına vesile olmak, TSSK olarak bizim en önemli amaçlarımız arasında yer alıyor. TSSK bünyesindeki şirketlerimizin ana yüklenicilerle ortak çalışabileceği birçok alan var. Ancak bu firmalarımızın ana yüklenicilerle görüşmeye gitmesi de gittiği zaman dikkate alınması da çok kolay olmuyor. Ama bir küme olduğunuz zaman, bu tip organizasyonları düzenleyebiliyor ve KOBİ’lerle ana yüklenicileri bir araya getirebiliyorsunuz. Bu etkinlikleri, ana yükleniciler ile düzenlemeye devam ederek ekosistemi geliştirmeye ve canlı tutmaya devam edeceğiz. Bunun yanı sıra TSSK Yönetim Kurulu olarak görev süremizin 2’nci senesine girmiş bulunuyoruz. Bu sürede, birbirinden farklı etkinlikler düzenleyerek TSSK firmalarımızı tanıtmak ve iş geliştirme yapabilmeleri için önemli adımlar attık. Bunlardan en önemlisi, 2019’da 6’ncısını düzenlediğimiz Proje Pazarı etkinliğiydi.

Etkinliğe, TSSK bünyesindeki firmalardan birçok temsilci katılım sağladı.

 

 

Bu etkinliğin, önceki senelere göre çok daha verimli geçtiğine dair sizlerden geri bildirimler aldık. 2020 yılı Şubat ayında, 7’nci Proje Pazarı’nı düzenleyeceğiz. Bunun dışında, farklı ülkelerden yurt dışı heyetlerle bazı görüşmeler yürütüyoruz. Önümüzdeki sene başında, bu yabancı heyetleri Ankara’da ağırlayarak ya da firmalarımızı yurt dışına götürerek bu yabancı heyetlerle görüşme imkânı sunacağız. Aynı zamanda, önümüzdeki dönemde, Savunma Sanayii Başkanlığından heyetlerle de TSSK firmalarımızı buluşturmayı hedefliyoruz.”

Konuşmasına Meteksan Savunma sunumu ile devam eden Akbaş, şirketin şu anda, büyük çoğunluğu mühendislerden oluşan 290 kişi ile faaliyetlerine devam ettiğini söyledi. Bugüne kadar, değeri 1 milyar liranın üzerinde, 60’a yakın yurt içi ve yurt dışı projeyi tamamladıklarını belirten Akbaş, şunları ekledi: “Yurt dışı çalışmalarımız kapsamında; Avrupa, Asya ve Orta Doğu bölgelerinde faaliyet yürütüyoruz. Katar’da yürüttüğümüz bir proje için, yakın zamanda orada ofisimizi açtık. Biz, 290 kişilik bir şirketiz; ama çok fazla alanda faaliyet gösteriyoruz. Bunun temelinde ise her işi kendimiz yapalım gibi bir çalışma tarzımızın olmaması yatıyor. En büyük isteğimiz; bizimle benzer alanda faaliyet gösteren KOBİ düzeyindeki firmalarla iş birliğine gidip onlarla birlikte çalışarak büyümek. O yüzden, personel sayımızı her zaman belirli bir ölçünün altında tutuyor ve KOBİ’lerle iş birliği yürüterek onlarla birlikte büyümeye devam ediyoruz.”

Akbaş, sunumunu, Meteksan Savunma’nın ana faaliyet alanları ve bu alanlardaki kabiliyetlerini anlatarak noktaladı.

 

“Nicelikle Büyümek Yerine Nitelikli Büyümek”

Meteksan Savunma Tedarik Zinciri Müdürü Muzaffer Öztürk ise Meteksan Savunma’nın tedarik zinciri yönetimi süreçleri ve  alt yüklenicilerle çalıştığı ve iş birliği yaptığı alanlar hakkında bir sunum gerçekleştirdi. Meteksan Savunma’nın, ürünlerini geliştirirken birçok alt yüklenici ve tedarikçi ile çalıştığını ifade eden Öztürk, şu noktalara değindi: “Şirketimizin, sektördeki birçok ana yüklenici firmadan farkı; başladığımız projelerde, ilk aşamadan itibaren alt yüklenicileri işe dâhil etmemizdir. Ayrıca, Meteksan Savunma’nın tedarikçisi ya da alt yüklenicisi olmak için, büyük ve meşakkatli süreçlerden geçmiyorsunuz. Başvurunun ardından, kısa bir değerlendirme ile sizi bu havuza dâhil edebiliyoruz. Bizim asıl amacımızı; kısaca ’nicelikle büyümek yerine nitelikli büyümek’ olarak tarif edebiliriz. Bunu sağlamak için de her alt yüklenicimizin, kendi alanlarındaki teknolojik gelişmeleri takip etmesini, bize ve sektöre katma değer sağlamasını teşvik ediyoruz. Ancak bu yöntemle sürdürülebilir ve uzun dönemli iş birlikleri kuracağımıza inanıyoruz.”

B2B görüşmeleri, salonda kurulan dört farklı masada gerçekleştirildi.

 

Öztürk, Meteksan Savunma’nın Kalifiye Tedarikçi Programı hakkında ise şunları ekledi: “Kalifiye Tedarikçi Programı’nda, tedarikçilerimize dokunan avantajlar sağlıyoruz. Bu programla kalifiye ettiğimiz tedarikçilerin Meteksan Savunma’ya ürün satması durumunda, en yakın rakibinden %10 daha kârlı satmasına imkân tanıyoruz. Ayrıca, şirketimizin aldığı bir projede KDV muafiyeti varsa kalifiye ettiğimiz tedarikçinin bize KDV’li fatura kesmesine müsaade ediyoruz. Bunun gibi maddi dokunuşlarla tedarikçimizi rahatlatıyor ve ürüne odaklanmasını sağlıyoruz.”

Etkinlik, Meteksan Savunma’nın Tedarik Zinciri Birimi ve mühendislik departmanlarından yaklaşık 15 kişilik ekip ile 34 TSSK firmasından 62 temsilcinin görüşmesi ile son buldu.

Loading

İlgili İçerikler

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanmaktadır. Bu konuda bilgi sahibi olduğunuzu düşünüyoruz, ancak isterseniz devre dışı bırakabilirsiniz. Kabul Et Detaylı bilgi almak için tıklayın.