TTAF Savunma, IDEF standında, kablo demetleri (harness / kablaj), elektromekanik kutular ve elektromekanik montaj gibi alanlarda sürdürdüğü çalışmalarını tanıttı.
Firma, kablo demeti alanında; Baykar, FNSS, Nurol Makina, STM ve TUSAŞ tarafından yürütülen çeşitli projeler kapsamında hava ve kara araçlarına çözümler sağlıyor. Yeni İHA modelleri için de yakında üretime başlamaya hazırlanan TTAF Savunma, kablo demeti üretim çalışmalarına, havacılık motorlarını da ekledi. Firma, bu kapsamda, TEI için üretim yapmaya başladı.
TTAF Savunma, Eğitim Panosu ürünü üzerinde de çalışmalarına devam ediyor. Bu ürün, zırhlı araçların bakım ve onarımında görev yapan personelin, kablo demetleri konusunda eğitilmesi faaliyetlerinde kullanılıyor. İlgili aracın kablo demeti ile ilgili bilgiler, bu panoya yükleniyor ve personel, panoda, hangi kablo demetinin nerelerden geçtiğini görebiliyor ve bir arıza durumunda, nereleri kontrol etmesi gerektiğini öğrenebiliyor.
TTAF Savunma, bir Ar-Ge projesi kapsamında geliştirdiği Joystick ürününün çalışmalarında da sona geldi. Testleri tamamlanan ürünün yazılımının gözden geçirme süreci devam ediyor. Bu ürünler, insansız hava aracı (İHA) yer istasyonlarında ve zırhlı araçlarda, kullanıcılar tarafından denenecek. Firma, bu denemelerin ardından, 2022 yılının ikinci yarısından itibaren ürün ile ilgili taleplerin artacağını öngörüyor.
Fuar Sonrasında Hayata Geçecek Projeler de Görüşüldü
TTAF Savunma, fuarı, görüşmeler yapma ve iş bağlantıları kurma konusunda aktif olarak kullanan firmalardan biri oldu. Firma, fuar öncesinde, mevcut müşterilerinden 2 tanesi ile yeni projelere başlama noktasına gelmişti. Fuar, bu projelerin son durumlarının görüşülebilmesi için de bir fırsat yarattı. Fuar sonrasında ön çalışmalara başlayan TTAF Savunma, tekliflerini sundu.
İhracat, TTAF Savunma’nın bir diğer gündem maddesi oldu. Firma, Afrika ve Asya bölgelerini, 2022 ve sonrası için hedef pazarlar olarak görüyor. Fuar boyunca bu bölgelerden üst düzey yetkililer ile görüşen TTAF Savunma yetkilileri, Aralık-Şubat ayları arasında görüşme yaptığı ülkelerle yakın temaslar kurmak üzere çalışmalara başladı.

TTAF Savunma Genel Müdürü Ergün İşgör, firmanın fuar faaliyetleri ile ilgili şunları ekledi: “Özellikle daha önce yoğun olarak çalıştığımız; fakat daha sonra iş hacmimizin azaldığı bazı müşterilerimizle, kendilerinin talebi üzerine verimli görüşmeler yaptık ve bunun yansımalarını görmeye başladık.
Yerlileştirme kapsamında, ASELSAN’ın gücümüz bir programında yer alan bazı alt parçaların yerli üretimi için başvuru yapmıştık. Bu konuda, ilgili mühendisler ile görüşme fırsatımız oldu.
Fuarda, Ankara dışında faaliyet gösteren bazı firmaların bizi tanımadıklarını; hatta yoğun olarak çalıştığımız bazı müşterilerimizin çalışanlarının bir kısmının da bizi tanımadıklarını fark ettik. Bu fuar, kendimiz, tanıtabilmek için de oldukça iyi bir fırsat oldu. En önemlisi, üniversite öğrencileri bize yoğun bir ilgi gösterdi.”