Ana Sayfa Haberler TÜBİTAK SAGE’nin Geliştirdiği KGK’nın Seri Üretimine Başlandı

TÜBİTAK SAGE’nin Geliştirdiği KGK’nın Seri Üretimine Başlandı

TÜBİTAK Savunma Sanayii Araştırma Geliştirme Enstitüsü (TÜBİTAK SAGE) tarafından, milli imkanlarla geliştirilen ve üretilen Kanatlı Güdüm Kiti (KGK) silah sisteminin seri üretimine başlandı.

TÜBİTAK, konuyla ilgili 5 Aralık’ta yaptığı açıklamada, KGK’nın seri üretime geçmesi nedeniyle TÜBİTAK Feza Gürsey Konferans Salonu’nda, KGK Silah Sisteminin Tanıtım Töreni düzenlendiğini duyurdu.

Törende konuşan Savunma Sanayii Müsteşar Yardımcısı Mustafa Murat Şeker,  “Bizim yıllarca tedarik etmeye çalıştığımız, defalarca görüşmeler yaptığımız, yurt dışından bazen alabildiğimiz, bazen çok daha ileri tarihlere süreler verilen bir konunun, kendi ülkemizde çözülmüş olması gurur verici” dedi.

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Arif Ergin ise milli imkanlarla geliştirilen silah sisteminin, sahip olduğu özelliklerle, Türk Silahlı Kuvvetlerinin ve Türk savunma sanayisinin dışa bağımlılığını azaltma ve savunma sanayisinin millileşme çalışmalarının önemli bir örneğini oluşturduğunu vurguladı. Prof. Dr. Ergin, envantere giriş için deneme atışları yapıldığını ve düşük miktarda ön üretimle testler gerçekleştirildiğini anlattı ve artık ellerinde envantere kazandırılan bir mühimmatın olduğunu söyledi.

KGK, “Ulusal Savunma İçin Ulusal Ar-Ge” sloganıyla çalışmalarını yürüten TÜBİTAK SAGE tarafından, F-4 ve F-16 platformlarından bırakılan güdümsüz genel maksat bombalarına güdüm ve uzun menzil yeteneği kazandırmak üzere geliştirildi.

Mevcut genel maksat bombalarına hassas vuruş ve uzun menzil yeteneği kazandıran KGK, her türlü hava koşulunda kullanılabiliyor. KGK’da kullanılan ısıl pil ve bazı piroteknik bileşenler gibi kritik alt sistemlerin tasarım ve üretimleri de milli imkânlar ile TÜBİTAK SAGE tarafından gerçekleştirildi.

Loading

İlgili İçerikler

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanmaktadır. Bu konuda bilgi sahibi olduğunuzu düşünüyoruz, ancak isterseniz devre dışı bırakabilirsiniz. Kabul Et Detaylı bilgi almak için tıklayın.