Ana Sayfa Haberler Turaç, IWA 2018’de, C.I.P. Sertifikalı Fişeklerini de Sergiliyor

Turaç, IWA 2018’de, C.I.P. Sertifikalı Fişeklerini de Sergiliyor

Alper ÇALIK / savunmahaber.com

Uluslararası çözüm ortakları ile kurduğu iş birliklerine büyük önem veren Turaç, bu iş birliklerine yenilerini eklemek maksadıyla Avrupa’nın en prestijli ateşli silahlar, atıcılık ve avcılık fuarlarından, IWA 2018’e katılıyor. Almanya’nın Nürnberg şehrinde, 9-12 Mart tarihlerinde düzenlenen fuarda Turaç, kendisine ait Sterling markası altında ürettiği; tabanca, yivli tüfek ve av tüfeği fişeklerini sergiliyor. Bunlar arasında, firmanın, C.I.P. sertifikalı ürünleri de yer alıyor. C.I.P. kuruluşu tarafından verilen bu sertifika, verildiği mühimmatın, kuruluşa üye olan ve çoğunluğu Avrupalı olan ülkelerde satışını mümkün kılıyor.

Sterling markalı 9×19 mm çapındaki tabanca fişekleri, Turaç’ın sergileyeceği C.I.P. sertifikalı ürünler arasında ilk sırada yer alıyor. Bu ürün ailesinin yüksek performansı ile öne çıkan üyeleri, Parabellum FMJ (full metal jacket) ve Luger FMJ ürünleri. Luger JHP (jacketed hollow point) fişekler ise çekirdekleri, hedefe çarpma anında deforme olarak kesit alanını arttırdığı için, yüksek tahribat gücüyle fark yaratıyor. Çekirdeğinin namlu çıkış anındaki sürati, ses hızından düşük olan Subsonic FMJ ise rakiplerinden, düşük gürültü seviyesi ile ayrılıyor. 290 m/sn’lik namlu çıkış hızına sahip bu ürün, özel maksatlı görevler için geliştirildi.

Turaç’ın, tamamı C.I.P. sertifikasına sahip bir diğer ürün grubu ise Sterling marka av fişekleri. 12, 16, 20, 24, 28, 32 ve 36 kalibrede üretilen bu fişekler, sportif atıcılık ve avcılık gibi pek çok farklı alanda kullanılabiliyor. Tamamı özel bir kullanım alanı için geliştirilen bu ürünler, kullanıcıya geniş bir yelpazede sunuluyor. Bu ürün ailesinin üyeleri ve öne çıkan özellikleri şöyle sıralanıyor:

  • Exclusive serisi: Bu fişeklerin; saçma numarası, barut türü ve tapa şeklinin yanı sıra menzil ve namlu çıkış hızları da özel av tiplerine göre optimize edildi.
  • Big Game serisi: Büyük avlar için geliştirilen bu fişeklerle şevrotin, tek kurşun, magnum slug ve paraşüt tipi saçma atılabiliyor.
  • Heavy Load serisi: Yarattıkları yüksek basınç nedeniyle normal tüfeklerden ateşlenmesi tehlikeli olan bu fişekler, özellikle yarı magnum, magnum ve 3,5” namlulu av tüfekleri için geliştirildi.
  • Competition serisi: Hedef atıcılığı, trap ve skeet türü müsabakalar için geliştirilen bu ürün grubunda, sert ve yumuşak saçmalı fişeklerin yanında, tek kurşunlu fişekler de bulunuyor.
  • Less-Lethal serisi: Genellikle güvenlik güçleri tarafından tercih edilen bu fişek ailesi, toplumsal olaylar sırasında kullanılmak üzere geliştirildi. Öldürücülük etkisi büyük ölçüde azaltılan bu fişek ailesi, kauçuktan imal edilen; tek kurşun, şevrotin veya çift top atabiliyor. 10 metreden kısa mesafelerde öldürücü etkisi bulunan bu ürün ailesi içerisinde, ayrıca ses fişekleri ile payroteknik özellikli işaret fişekleri de mevcut.
  • Elegance serisi: Bıldırcın, ördek, kaz, keklik ve tavşan avları için ideal olan ve saçmaları %100 kurşundan üretilen bu fişekler, yüksek isabet oranına ve düşük geri tepmeye sahip.
  • Tactical serisi: Sheriff, Shershen ve Bolide olmak üzere üç üyesi bulunan ve yüksek delme kabiliyetine sahip olan bu ürün ailesi, özellikle kalın derili avlar için geliştirildi.

Turaç’ın, bu yılki fuarda ilk kez sergileyeceği ürünleri ise seri üretim aşamasına getirdiği, yivli tüfek fişekleri. Avcılık ve atıcılık sporu ile uğraşanların da tercih ettiği bu ürün ailesi içerisinde; 5,56×45 mm (.223 Rem.), 7,62×51 mm (.308 Win.) ve 7,62×39 mm çapındaki fişekler bulunuyor. Bu fişekler, sırasıyla eski NATO standardı, yeni NATO standardı ve eski Doğu Bloku standardında üretilen tüm piyade tüfeklerinde kullanılabiliyor.

Turaç Genel Müdürü Fatih Altunbaş, firmanın fuarda sergileyeceği ürünler ile ilgili şunları söyledi: “Müşterilerimize, en iyisini en düşük maliyetle sunma felsefesi ile çıktığımız bu yolda, ürünlerimiz, Almanya ve Fransa’nın da aralarında bulunduğu, pek çok önemli müşterimiz tarafından kullanılıyor. Müşteri portföyümüzdeki ülkelerin sayısı ise sektörde rekor sayılabilecek sayılara ulaştı. IWA 2018’de kurmayı hedeflediğimiz yeni iş birlikleri ile maliyet etkinlikleri ile öne çıkan ürünlerimizi, daha fazla kullanıcıya ulaştırabilmeyi hedefliyoruz.”

Loading

İlgili İçerikler

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanmaktadır. Bu konuda bilgi sahibi olduğunuzu düşünüyoruz, ancak isterseniz devre dışı bırakabilirsiniz. Kabul Et Detaylı bilgi almak için tıklayın.