Ana Sayfa Manşet Türksat 5A, Dünyaya İlk Kez Gösterildi

Türksat 5A, Dünyaya İlk Kez Gösterildi

Etkinliğin ikinci gününde, “Türksat 5A ve Fırsatları” başlığıyla düzenlenen video konferans sırasında, Fransa’daki Airbus tesislerinde, son testleri gerçekleştirilen Türksat 5A, dünyada ilk kez, canlı yayın sırasında, izleyicilere sergilendi. Türksat’ın üst düzey yöneticileri de etkinlik boyunca katıldıkları çeşitli oturumlar sırasında, Türksat’ın uydu alanındaki faaliyetleri ile ilgili önemli bilgileri katılımcılar ile paylaştı.

Türksat Genel Müdürü Cenk Şen, “Uydu Operatörleri için Tarihi Fırsatlar” konulu oturumda konuştu.

“Uydu Operatörleri için Tarihi Fırsatlar” konulu oturumda konuşan Türksat Genel Müdürü Cenk Şen, şartların ve teknolojinin, uydu operatörleriyle çalışmayı cazip kıldığını belirterek, Türksat’ın küresel bir hizmet altyapısı sunmak için, bölgesel ve küresel uydu operatörleriyle iş birliğine açık olduğunu ifade etti. Yayıncılık alanının, Türkiye pazarında büyük bir potansiyele sahip olduğunu dile getiren Şen, verinin öneminin tüm alanlarda giderek arttığını ve uydu endüstrisindeki değişikliklere hazırlıklı olmanın önemli olduğunu söyledi.

“Karasal altyapı, yapılan yatırımın geri dönmesi noktasında bazı sorunlar oluşturuyor. Uydu operatörleri, ihtiyaçları karşılama noktasında avantajlara sahip.” şeklinde konuşan Şen, uydu teknolojileri ile hava ve deniz platformları için de bağlanabilirlik (connectivity) sağladıklarına değindi.

Türksat, İş Birliklerine Açık

Şen, önümüzdeki dönemde, uydu sektöründe ortaya çıkabilecek fırsatlar hakkında ise şunları söyledi: “Özellikle sayısal uçurum (digital divide), bizim için önemli bir fırsat sunuyor. Eğer uydu operatörlerinin kapasitesini, karasal bağlantı sunan firmaların kapasitesi ile birleştirebilirsek sektörümüzün yeni ihtiyaçlara rahatlıkla cevap verebileceğine inanıyorum. Fırlatılacak olan 3 yeni uydumuzla kapasitemiz ve kapsama alanımız daha da artacak. Uydu alanındaki teknoloji de bir yandan hızla ilerliyor. Esnek faydalı yükler, elektriksel itki sistemleri ve artan işlemci güçleri, bize beklenmedik fırsatlar sunuyor. Bizler gibi yerel oyuncular için bir başka fırsat alanı da uluslararası oyuncularla bir araya gelerek kurulacak iş birliklerinde yatıyor. Bu sayede, dünyanın herhangi bir yerindeki kullanıcılara, kişiselleştirilmiş çözümler sunabiliriz. Tüm bunlar bir arada değerlendirildiğinde, uydu sektöründe ortaya çıkabilecek değişik ihtiyaçlara hızlıca cevap verebileceğimizi düşünüyorum.”

Türksat Genel Müdür Yardımcısı Hasan Hüseyin Ertok, Türksat’ın ulusal güvenlik ile ilgili çalışmalarını özetledi.

Türksat’ın Ulusal Güvenliğe Katkıları

Türksat Genel Müdür Yardımcısı Hasan Hüseyin Ertok da Ulusal Güvenlik için Uydu ve Uzay Teknolojileri konulu video konferansta konuştu. Ulusal güvenliğin, askeri ve sivil olmak üzere iki farklı boyutu olduğuna dikkat çeken Ertok, askeri alanda; kara, deniz ve hava platformları için SOTM (SATCOM On The Move / Hareket Hâlinde Uydu İletişimi) çözümleri sunduklarını söyledi. Ertok, sivil alanda ise İçişleri Bakanlığı, Enerji Bakanlığı ve Kızılay’ın, pek çok konuda Türksat’ın sunduğu uydu iletişimi hizmetlerinden yararlandıklarını belirtti.

Türksat Uydu Hizmetleri Kurumsal Çözümler Direktörü Süleyman Kuzu, Türksat’ın telekomünikasyon veri geçitleri ve büyük veri alanındaki faaliyetlerine değindi.

Türksat Uydu Hizmetleri Kurumsal Çözümler Direktörü Süleyman Kuzu, Türksat’ın telekomünikasyon veri geçitleri (telecommunications port / teleport) ve büyük veri alanındaki çalışmalarına değindi. Türksat’ın faaliyet alanlarını; uydu yayıncılığı, kablo yayıncılığı ve bilişim şeklinde sıralayan Kuzu, Türksat’ın, bu üç alanda birden faaliyet gösteriyor olmasının, müşterilerinin pek çok ihtiyacını tek bir noktadan karşılayabilmesi noktasında önemli olduğunu söyledi. Kuzu, Türksat’ın Gölbaşı tesislerinde kurulumu devam eden veri merkezinin, bulut verilerinin depolanması maksadıyla kullanılacağından da bahsetti.

Loading

İlgili İçerikler

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanmaktadır. Bu konuda bilgi sahibi olduğunuzu düşünüyoruz, ancak isterseniz devre dışı bırakabilirsiniz. Kabul Et Detaylı bilgi almak için tıklayın.