Unidef, VIP koruma araçlarına yönelik silah entegrasyonu çözümünün müşterileri arasına, Avrupa Birliği (AB) üyesi bir ülkeyi de ekledi. Yurt içinde VIP koruma aracı konsepti için imzaladığı sözleşmenin sonrasında firma, benzer bir çözümü, söz konusu ülkede başarıyla tamamladı. Unidef tarafından geliştirilen gizlenebilir tarete entegre edilen 7,62×51 mm’lik 6 namlulu M134 Minigun ile silahlandırılan VIP koruma araçları, ülkenin, başta Birleşmiş Milletler (BM) kapsamındakiler olmak üzere ağırlıklı olarak yurt dışı görevlerinde kullanılacak.
Silah entegrasyonu, AB üyesi ülkenin VIP koruma amacıyla kullanacağı 2 adet sivil SUV tipi araca yapıldı. Ana görevi konvoy koruma olacak bu araçlar; sinyal karıştırıcı, gece görüş sistemleri ve IR aydınlatma sistemlerinin yanı sıra Unidef’in gizlenebilir (içeri katlanabilir) manuel (el ile kontrol edilebilen) taretiyle donatıldı.

Unidef’in taretinin aracın içine katlanması, silahın gizli taşınmasına ve aracın dışarıdan sivil bir araç olarak görünmesine olanak sağlıyor. Böylece araç, silahını görünür şekilde taşıyan diğer araçlarda olduğu gibi çevredekilere bir tehdit olarak görünmüyor. Taret, ihtiyaç duyulduğunda ise açılarak saniyeler içinde kullanıma hazır hale geliyor.
Unidef Genel Koordinatörü Ender Şaşal, gizlenebilir silah entegrasyonunun, firmanın imzası haline gelen çözümlerden biri olduğunu vurguluyor: “Sahada görev yapan personelden aldığımız geri bildirimler, silahın gizli bir şekilde taşınmasının bir dizi avantajı olduğunu ortaya koydu. Bunların arasında; platformun çevreye tehdit oluşturmaması ve açık hedef haline gelmemesi; silah sisteminin devamlı platform dışında kaldığı sistemlerin maruz kaldığı çevresel etkenlerden korunuyor olması; ayrıca hareket halinde, özellikle alt geçit, tünel ve benzeri geçişlerde sistemin zarar görmemesi de bulunuyor. Biz de VIP koruma aracı ve Silahlı Römork Sistemi (SRS) gibi çözümlerimizde, içeri katlanabilir taret çözümümüzle kullanıcılarımızın bu avantajlardan yararlanmasını sağlıyoruz.”

Unidef, AB üyesi ülkenin ihtiyacını karşılama görevi kendisine verildikten sonra, çalışmalarını, çok yoğun bir takvimde tamamladı. Projenin hemen başında yerinde inceleme yapan firma yetkilileri, silahlandırılacak araç içinde lazerli ölçüm sistemiyle yapılan taramanın sonuçlarıyla entegrasyonunun mekanik tasarımını tamamladı. Ardından hazırlanan ara prototip araç üzerinde test edildi. Araca üçüncü ve son ziyaret ise nihai prototipin entegrasyonu için gerçekleştirildi. Tüm bu aşamaların başarıyla geride bırakılmasının ardından da seri üretim, sevkiyat, entegrasyon ve personel eğitimi faaliyetleri tamamlandı. Tüm bu süreçler, 6 aydan kısa bir zamanda tamamlandı.

Unidef, daha önceden bu tür entegrasyonları, başka görev yükü taşımayan araçlarda başarıyla tamamlamıştı. AB üyesi ülkenin projesinde ise aracın tavanında yer kaplayan diğer görev sistemleri nedeniyle Unidef’in çok daha kısıtlı bir alanda çalışması gerekti. Bu kapsamda Unidef, çözümünü, daha önce teslim ettiği çözümlerden farklı olarak, yaklaşık yüzde 15 oranında daha dar bir alanda çalışabilecek şekilde geliştirdi. Bu uyarlama için projede Ar-Ge faaliyetleri de gerçekleştirdi.

Şaşal, sağladıkları müşteri memnuniyetini şöyle ifade ediyor: “Bu proje, uluslararası arenada önde gelen iş ortaklarımızdan biri olan ve platformlara silah entegrasyonu alanındaki kabiliyetlerimizi çok iyi bilen Profense firması üzerinden bize getirildi. Projede, çok sıkışık bir takvim vardı. Biz ise Ar-Ge çalışmalarına da ihtiyaç duyduğumuz bu süreci, talep edilen sürede tamamlamayı başardık. Unidef olarak hiçbir müşterimizi çözümsüz bırakmıyoruz. Değişen ihtiyaçlarına hızlı dönüşler yapabiliyoruz. Bununla beraber, hızlı olmak adına doğru çözümleri bulma odağından da uzaklaşmıyoruz. Tüm bu çalışmalarımızı, aynı zamanda son derece rekabetçi bütçelerle gerçekleştiriyoruz. Ortaya çıkan çözüm ve Unidef’in süreç içerisindeki sonuç odaklı proaktif tutumu, müşterilerimizin sonraki projelerinde yeniden bizimle çalışmaları konusunda çok kolay karar vermelerini sağlıyor.”

Unidef, söz konusu çözümün farklı bir versiyonunu da Uzaktan Komutalı Silahlı Römork Sistemi olarak Türk Silahlı Kuvvetlerine teslim edecek. Bu konsept, sınır güvenliği ve kritik tesislerin çevre koruması görevlerini, personeli tehlikeye atmadan gerçekleştirmesi ve istenilen yere taşınabilmesi sebebiyle yurt içi ve yurt dışı kullanıcılar tarafından yoğun ilgi görüyor.
140 Toplam Görüntüleme, 2 Günlük Görüntüleme