Silah entegrasyonu kabiliyetlerini, farklı ihtiyaçlara göre uyarlayan Unidef, standındaki yeni ve özgün çözümleriyle özel ihtiyaçların nasıl karşılanabileceğini gösterdi. Bu çözümlerden uzaktan kumanda edilebilir Silahlı Römork Sistemi (SRS), BOMBUS Silah Podu ve Manuel Silah Kulesi çözümleri ilk defa sergilendi.
Unidef, SRS çözümünü, son kullanıcıların sahadaki ihtiyaçlarını göz önüne alarak tasarladı. SRS ile Unidef, son kullanıcıların; araç üzerine entegre edilen silah kulelerinin kullanımının, aracın ve içindeki personelin ana işlevi haline gelmesi ve silah kulesinin araç üzerinde sürekli görünür halde olmasının, kuleyi ve aracı, karşı tarafın ilk hedefi haline getirmesi şikayetlerini ortadan kaldırmayı amaçlıyor. SRS çözümü, Unidef’in, uzaktan kumandalı ve platform içerisine katlanabilir silahlı tareti (AAT) sistemi üzerinde şekillendirildi. Sistem, hızlı bir şekilde ihtiyaç olan yere konuşlandırılıp göreve hazır hale getirilebiliyor. SRS’nin silah kulesi, kapalı haldeyken tamamen römork içerisinde kalıyor ve çevresel dış etkenlerden ve olası saldırılardan korunuyor. Kule, güvenli bir mesafeden, kablolu veya kablosuz olarak uzaktan komuta edilebiliyor. Sistem, tek bir personel tarafından kullanılabiliyor. Ayrıca, içerdiği akıllı güç paketleri ve enerji üretim elemanları ile ihtiyacı olan enerjiyi kendisi üretebiliyor.

Unidef’in, geliştirme çalışmalarını daha önce duyurduğu silah podu da ilk olarak IDEF’te gün yüzüne çıktı. Logosunda arı sembolünü kullanan Unidef, poda, bal yapan bir arı türü olan BOMBUS ismini verdi ve bu ismi de ilk olarak IDEF’te duyurdu.
Unidef’in Manuel Silah Kulesi çözümü, fuarda, 24 g çarpışma testini başarıyla geride bırakmış bir ürün olarak sergilendi. Araç içine katlanabilen, böylece gizli taşımaya uygun olan bu çözüm, aracın içinde, insanlı bir kule kadar alan kaplıyor. Hızlı bir şekilde kullanıma hazır hale geliyor ve tekrar geri katlanabiliyor. Aracın içine katlandığında, kullanıcı, sistemin tüm bileşenlerine erişebiliyor. Böylece, silahla ya da elektro-optik sistem ile ilgili bir sorun yaşanması durumunda, zırh koruması altında tarete müdahale edilebiliyor. Mühimmat yenilemesi de yine zırh koruması altında yapılabiliyor.

Sabit kullanım için geliştirilen Manuel Silah Kulesi, stabilizasyona sahip olmadığı için, maliyet-etkin bir çözüm olarak öne çıkıyor. Modüler yapısı sayesinde, talep edilmesi halinde, stabilizasyon ve hedef takip gibi özellikler de sisteme eklenebiliyor. Sistemin ilk atışlı testleri, Nisan ayının son haftasında başarıyla tamamlanmıştı.
