Ana Sayfa Manşet Unidef’in Silahlı Römork Sistemi, İlk Atış Testinin Ardından MRBS’de Boy Gösterdi

Unidef’in Silahlı Römork Sistemi, İlk Atış Testinin Ardından MRBS’de Boy Gösterdi

Unidef’in Silahlı Römork Sistemi (SRS), MRBS’21’de, ilk atış testini başarıyla geride bırakmış bir ürün olarak sergilendi. Sistemin ilk atış testi, etkinlikten kısa bir süre önce, 30 Eylül’de, Ankara’da gerçekleştirilmişti. Teste, yurt içinden ve yurt dışından heyetler de katılmıştı.

SRS, sınır güvenliği uygulamalarında bir dizi avantaj sağlayan özelliklere sahip. Sistem, hem sabit silah kulelerine hem de silah istasyonu entegre edilmiş araçlara bir alternatif sunuyor. SRS’nin hızlı bir şekilde ihtiyaç olan yere konuşlandırılıp göreve hazır hale getirilebilmesi, sınır güvenliğinin değişen ihtiyaçlarına çabuk uyum sağlayabilmesinin önünü açıyor. Ayrıca;

  • Güvenli bir mesafeden, kablolu veya kablosuz olarak uzaktan komuta edilebilmesi,
  • Tek bir personel tarafından kullanılabilmesi ve
  • İçerdiği akıllı güç paketleri ve enerji üretim elemanları ile ihtiyacı olan enerjiyi kendisi üretebilmesi,

sistemin, sahada, bağımsız bir birim olarak görev yapabilmesini sağlıyor. Böylece SRS, sınır güvenliği kapsamında, ihtiyaç duyulan yere nakledilip kullanıma alınabiliyor. Kullanıcılar, SRS gibi bir çözüm olmadığında, araçlarında yer alan silah sistemlerini kullanıyor; bu durum ise aracın, görev süresi boyunca, konuşlandığı alanda sabit kalmasına ve asıl işlevi olan hareket kabiliyeti sağlama görevini yerine getirememesine yol açıyor.

SRS, üzerine entegre edilen radar ve elektro-optik algılayıcılarla özellikle ileri üs bölgelerinde ve sınır güvenliğine yönelik faaliyetlerde; tespit, teşhis, gözetleme, uyarma, caydırma ve gerekirse etkisiz hale getirme gibi birçok görevde kullanılabilecek şekilde geliştirildi. Sistem, ilk atış testinde, Meteksan Savunma’nın Retinar PTR-X Çevre Gözetleme Radarı’nın entegre edildiği sürümü ile yer aldı. Bu testte, SRS üzerinde yer alan tüm bileşenler, uzaktan kumanda yöntemi ile kontrol edildi. Testin senaryosu kapsamında, ilk önce, yaklaşık 640 metre mesafede bulunan hareket halindeki hedef, Retinar PTR-X ile tespit edildi. Ardından, römork içerisinde katlı şekilde bulanan silahlı taret sistemi açılarak kullanıma hazır hale geldi. Retinar PTR-X tarafından tespit edilen hedefin bulunduğu istikamete doğru otomatik olarak yönlendirilen silah, operatör komutunu beklemek üzere durdu. Operatör, silah üzerinde yer alan elektro-optik sistemden gelen görüntüyü kullanarak, silahı hassas bir şekilde hedefe yönlendirdi. Ardından ateş altına alınan hedef, başarılı bir şekilde vuruldu.

Unirobotics, Sınır Güvenliği Camiasına Kendini Tanıttı

Unidef’in bir iştiraki olan ve firmayla aynı standı paylaşan Unirobotics de sınır güvenliği odaklı bir etkinliğe ilk defa katıldı. Firma, SRS’ye, geliştirdiği alt sistemlerle ve yazılımla katkı veriyor. Aktif Dengeleyicili Silah Mesneti ve tabancalara ve tüfeklere entegre edilerek onları “akıllı silah” (IoT silah) haline getiren çözümler üzerinde de çalışan Unirobotics, bu kabiliyetlerini katılımcılara tanıtma fırsatı buldu.

Loading

İlgili İçerikler

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanmaktadır. Bu konuda bilgi sahibi olduğunuzu düşünüyoruz, ancak isterseniz devre dışı bırakabilirsiniz. Kabul Et Detaylı bilgi almak için tıklayın.