Ana Sayfa Haberler Unidef, Silah Entegrasyon Çözümlerini, Yeni Platformlarla Çeşitlendiriyor

Unidef, Silah Entegrasyon Çözümlerini, Yeni Platformlarla Çeşitlendiriyor

MSI Dergisi’nin 181’inci sayısında yayımlanan IDEF’19 Özel Dosyası’nın ikinci bölümündeki haber aşağıda paylaşılmıştır:

 

Kara, deniz ve hava platformlarına yönelik küçük ve orta kalibre silah entegrasyonu çözümleri üzerinde çalışan Unidef, bir dizi yeni çözümünü, ilk defa IDEF’te sergiledi. Türk son kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılamak için, AS532 COUGAR ve S70i / UH-60 BLACK HAWK helikopterlerine M134 Minigun entegrasyonlarını başarıyla tamamlayan firma, hava platformlarına yönelik çözüm kümesini, CH-47 ve AB412 helikopterleri ile genişletiyor.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Unidef’in silah entegrasyon çözümleri ile ilgili bilgi aldı.

 

Soldan sağa: Unidef Yönetim Kurulu Üyesi C. Utku Aral, Unidef Yönetim Kurulu Üyesi Cem Kurter, Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya ve Unidef Yönetim Kurulu Üyesi Zafer Aral.

 

Silah Entegrasyonuna Yeni Yaklaşım

Unidef’in S70i / UH-60 BLACK HAWK helikopteri için geliştirdiği ve Türk son kullanıcılara teslim ettiği çözümde, mesnet ve silah, helikopterin içine alınabiliyor. Böylece, silah entegrasyonunun, helikopterin uçuş performansına etki etmesinin önüne geçiliyor. Diğer yandan; silah, mesnet ve mühimmat kutuları, helikopter içinde alan kaplıyor. İç hacmin kullanılması daha yüksek öneme sahip olduğunda uygulanabilecek alternatif çözüm ise her şeyin helikopterin dışında kalacak şekilde entegre edilmesi. Bu çözümde, helikopter, nakliye ve ambulans gibi görevlere çıkacağı zaman, silah entegrasyonu sökülüyor. Silahlı görev yapacağı zaman ise silah sistemi helikoptere takılıyor. Silah entegrasyonunun içeri katlanmasının kendine has güçlükleri olduğu gibi, tüm sistemin helikopterin dışında kaldığı çözümün de çeşitli tasarım ve test zorlukları bulunuyor.

Unidef, standında, S70i / UH-60 BLACK HAWK helikopteri için geliştirme çalışmalarını yürüttüğü ve tüm silah entegrasyonunun helikopterin dışında kaldığı çözümün konsept tasarımını sergiledi.

 

Unidef, standında, S70i / UH-60 BLACK HAWK helikopteri için geliştirme çalışmalarını yürüttüğü ve tüm silah entegrasyonunun helikopterin dışında kaldığı çözümün konsept tasarımını sergiledi. Firma, orta vadeli bir takvimde, bu entegrasyonu kullanıma hazır hale getirmeyi hedefliyor. Bir yandan da bu entegrasyonla ilgili test altyapısına dair çalışmalar gerçekleştiriyor.

Unidef, CH-47F helikopterlerinin pencerelerine yapılacak ve içeri alınabilir nitelikte olacak silah entegrasyonunun konsept tasarımını sergiledi.

 

CH-47 de Çözüm Kümesine Katılıyor

Unidef, CH-47F helikopterlerinin, sağ ve sol pencereleri ile rampasına silah entegrasyonu gerçekleştirmek için de çalışmalara başladı. Bu kapsamda, özel tasarımlar üzerinde duran firma, silah olarak da özel çözümler kullanmayı planlıyor. Söz konusu entegrasyon, platformlar üzerinde herhangi bir yapısal tadilat gerektirmeyecek. Pencereye yapılacak ve içeri alınabilir nitelikte olacak silah entegrasyonunun konsept tasarımı, firmanın standında yer aldı.

Unidef, bir Orta Doğu ülkesinin ihtiyacını karşılamak için, AB412 helikopterlerine de silah entegrasyonu çözümü geliştirdi.

 

İhracatta İlk platform AB412 Oldu

Unidef, bir Orta Doğu ülkesinin ihtiyacını karşılamak için, AB412 helikopterlerine de silah entegrasyonu çözümü geliştirdi. Mühimmat kutusu helikopter içinde ya da dışında olabilen çözümde, silah ve mesnet ise dışarıda yer alıyor. Bu çözümün birebir modeli de firmanın standında sergilendi.

Firmanın standında; binek tipi bir araçlara yönelik içeri çekilebilen taret ve atak botu silah entegrasyonu çözümleri başta olmak üzere, çok sayıda silah entegrasyonu çözümü de yer aldı.

Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, Unidef’in, binek tipi bir araçlara yönelik tasarladığı içeri çekilebilen tareti yakından inceledi.

Loading

İlgili İçerikler

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanmaktadır. Bu konuda bilgi sahibi olduğunuzu düşünüyoruz, ancak isterseniz devre dışı bırakabilirsiniz. Kabul Et Detaylı bilgi almak için tıklayın.