Ana Sayfa Manşet UZMAR, Ticari Alanda Dünya Çapında Ses Getiren Kabiliyetlerini, Askeri Denizciliğe Uyguluyor

UZMAR, Ticari Alanda Dünya Çapında Ses Getiren Kabiliyetlerini, Askeri Denizciliğe Uyguluyor

Denizcilik camiası duayenlerinden, 1956 İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Yüksek Denizcilik Okulu (YDO) Güverte Bölümü mezunu Kaptan Altay Altuğ tarafından kurulan UZMAR, bugün köklü geleneklere sahip bir aile şirketi kimliğini koruyarak ikinci kuşak yöneticilerle istikrarlı bir şekilde yoluna devam ediyor. UZMAR’ın ismi, 1989 İTÜ YDO Makina Bölümü mezunu A. Noyan Altuğ (İTÜ YDO Makine Böl. 1989) ve ağabeyi, 1985 İTÜ YDO Güverte Bölümü mezunu Ş. Kaan Altuğ tarafından, gemi inşa alanında, dünyanın üst sıralarına taşınıyor.

1993 yılında kurulan UZMAR; denizcilik, kılavuzluk ve römorkörcülük hizmetleri alanında “Türkiye’nin ilk özel sektör kuruluşu” unvanına sahip. Aynı yıl içerisinde, İzmir’de, Aliağa Bölgesi’nin yakınındaki Nemrut Limanı’ndaki özel fabrikalara gelen gemileri iskelelere yanaştırmak ve kaldırmak suretiyle özel kılavuzluk ve römorkörcülük hizmetleri vermeye başlayan UZMAR, 30 yılı aşkın süredir, hizmetlerini emniyetle ve başarıyla yürütüyor.

Bugüne kadar UZMAR tarafından inşa edilen, yüksek kalitede ve standartta 200’ü aşkın deniz aracı, 6 kıtada; Avustralya’dan Kanada’ya, Norveç’ten Hollanda limanlarına kadar farklı coğrafyalarda başarıyla görev yapıyor.

UZMAR’ın Faaliyet Alanı, Gemi İnşası ile Genişliyor

UZMAR, 2005 yılında, öncelikle römorkör ve iş botu üretimi yapmak üzere Kocaeli Serbest Bölgesi’nde, UZMAR Gemi İnşa Sanayi ve A.Ş.nin kurulmasıyla birlikte, bugün; römorkör, iş tekneleri, pilot botlar ve yüksek kaliteye sahip çok amaçlı deniz araçlarının üretiminde dünyada tercih edilen önemli bir marka haline geldi.

UZMAR olarak denizden, denizcilikten edindikleri kazanımları ve gelirleri, tekrar denize ve denizciliğe yatırım yaparak değerlendirdiklerinin altını çizen A. Noyan Altuğ, “Tersane yatırımları olsun, gemi inşa ve liman hizmetleri olsun, birçok konuda hem istihdam yaratarak hem de hizmet kalitemizi arttırarak ismimizi en üst seviyelere taşıyoruz. Şu anda, UZMAR kadrosunda, römorkörcülük hizmetleri ve mühendislik hizmetleri dâhil, taşeronlarımızla birlikte 1.200 kişiye kadar çıkan bir istihdam gücümüz mevcut.” diye belirtiyor.

Bugüne kadar UZMAR tarafından inşa edilen, yüksek kalitede ve standartta 200’ü aşkın deniz aracı, 6 kıtada; Avustralya’dan Kanada’ya, Norveç’ten Hollanda limanlarına kadar farklı coğrafyalarda başarıyla görev yapıyor.

UZMAR, dünyadaki bütün limanların ihtiyaçlarını karşılayabilecek modelleri, tercih edilen standartlarda üretme kabiliyetine ve kapasitesine sahip bulunuyor. Faaliyetlerini; yüksek mühendisliği, verimli bir şekilde inşa sürecine ve ürüne dönüştürme hedefiyle yürüten UZMAR, aynı zamanda, ihracat rakamlarıyla Türkiye’nin ilk 500 firması arasına, dünyada ise ilk 5 üretici arasına girmeyi başardı. UZMAR çalışanları, işlerini, dünya çapında ismini duyurmuş bir kuruluş olmanın gururu ile yapıyor.

UZMAR, Ar-Ge ile Fark Yaratıyor

UZMAR, 2005 yılında, öncelikle römorkör ve iş botu üretimi yapmak üzere, Kocaeli Serbest Bölgesi’nde, UZMAR Gemi İnşa Sanayi ve A.Ş.nin kurulmasıyla birlikte, bugün; römorkör, iş tekneleri, pilot botlar ve yüksek kaliteye sahip çok amaçlı deniz araçlarının üretiminde dünyada tercih edilen önemli bir marka haline geldi.

Günümüzün ve geleceğin teknolojilerinden otonom gemiler ile ilgili Ar-Ge çalışmaları ve yatırımlar yapan UZMAR, otonom gemilerin inşası ile ilgili ileri düzeyde çalışmalarına da devam ediyor. A. Noyan Altuğ, özellikle kendi filosu için kurmuş olduğu 7/24 operasyon kontrol merkezinde, yine kendi bünyesinde geliştirdiği kurumsal kaynak planlama (ERP) yazılımı SEM’i kullanarak topladığı verileri de kullanarak, ileri düzeyde operasyon verimliliğine ve etkinliğine ulaştıklarını belirtiyor. UZMAR Technologies adıyla sürdürdükleri yazılım teknolojileri ve kurumsal kaynak planlama geliştirme alanında, %100 verimli çalışan bir sistem geliştirdiklerini ekliyor. A. Noyan Altuğ, SEM’in, UZMAR 7/24 Operasyon Kontrol Merkezi’nden anlık olarak topladığı verilerle filo bakım, yönetim ve kaynak planlamasının en verimli şekilde gerçekleştirdiklerini; bu sayede otonom teknolojileri geliştirme alanında da kendi elde ettikleri verileri kullanarak büyük ilerleme kaydettiklerini vurguluyor.

UZMAR Technologies’in ürünü olan SEM programı, her türlü veri tabanı ile çalışabiliyor. UZMAR, sahip olduğu bu alandaki bilgi birikimini, SEM sayesinde dünyanın farklı coğrafyalarında kullanıma sunabiliyor ve SEM ile farklı uygulamaları entegre edebiliyor. Bu sayede, kendi tersanesinde inşa ettiği deniz araçlarını, SEM’i kullanarak dünyanın her yerinde aynı kalite ve standartta inşa edebilen UZMAR, projenin inşa sürecinin ötesinde, denizde hizmetine devam eden deniz araçlarının tüm bakım, kontrol ve denetimini de SEM üzerinden yapılabiliyor.

UZMAR Tersanesi Yönetim Kurulu Başkanı A. Noyan Altuğ, şunların altını çiziyor: “Denizcilik sektörüyle ilgili geleceğe yönelik, bundan 10 sene sonrası için bir tahminde bulunacak olursam; otonom gemilerin ve elektrikli gemilerin sektördeki yüzdesi artacak. Bu, belki, kıyıda kullanılan teknelerde başlayacak ve açık denizdeki ticari gemilere süreç içerisinde uygulanacak; ama otonom teknolojisi, elektrikten daha önce gelecek. Bu gibi gelişmelerin, savunma sanayisinde de deniz araçları söz konusu olduğunda oldukça ileri düzeyde yaşanacağına inanıyorum. Bu alanda, hem milli ve yerli yatırımlarımıza hem de Ar-Ge çalışmalarımıza çok önem veriyoruz. Kendi öz yazılımlarımız ve dizaynlarımızla, yerli ve milli otonom deniz araçları geliştirme ve üretme konusunda çalışmalarımız büyük bir hızla ilerliyor.”

UZMAR Tersanesi Yönetim Kurulu Başkanı A. Noyan Altuğ

Askeri Denizciliğe Özel Çözümler

UZMAR Tersanesi, Savunma Sanayi Üretim İzin Belgesi ile birlikte sahip olduğu Milli Gizli Tesis Güvenlik Belgesi ve NATO Gizli Tesis Güvenlik Belgesi sayesinde, savunma sanayisi alanında üretim ve proje geliştirme için gerekli koşullara sahip olmasıyla da ön plana çıkıyor.

Loading

İlgili İçerikler

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanmaktadır. Bu konuda bilgi sahibi olduğunuzu düşünüyoruz, ancak isterseniz devre dışı bırakabilirsiniz. Kabul Et Detaylı bilgi almak için tıklayın.