Ana Sayfa Manşet XperRemote: BİTES’ten, Artırılmış Gerçeklik Tabanlı Uzaktan Destek Ürünü

XperRemote: BİTES’ten, Artırılmış Gerçeklik Tabanlı Uzaktan Destek Ürünü

BİTES tarafından geliştirilen XperRemote, sahada bulunan personelin, karmaşık bakım ve onarım işlemlerini video iletişim altyapısı kullanarak canlı talimatlarla yapabilmesini sağlıyor. Artırılmış gerçeklik teknolojilerini de barındıran XperRemote, firmaların ve son kullanıcıların önünde açtığı imkânlarla savunma ve havacılık sanayisinde kullanılan etkili sistemlerden biri olmaya başladı. Sahada çalışan operatörlerin karşılaştığı sorunların en kısa sürede çözüme kavuşturulmasına olanak sağlayan sistem, sağladığı zaman tasarrufu ve verimlilikle öne çıkıyor.

Salgın sonrası birçok alanda dijital dönüşüm yaşandı. Uzaktan çalışma gibi edinilen alışkanlıklar, yenilikleri de beraberinde getirdi. Değişen ve gelişen çağın gereksinimlerine uygun olarak tasarlanan XperRemote, artırılmış gerçeklik tabanlı çalışan bir uzaktan işbirliği aracı ve destek ürünü olarak tanımlanıyor. XperRemote, günlük yaşamda karşılaşılan teknik arızaları uzaktan çözülebilir hâle getiriyor; böylece sahada görev yapan ekip için de hayati bir öneme sahip oluyor.

Askeri personel, kritik bölgelerde görev yaparken karşılaştığı teknik aksaklıkları, XperRemote ile çözebilir hâle geliyor. Bakım ve onarım ihtiyacının istenilen yer ve zamanda yapılmasını sağlayan sistem sayesinde, sahada görev yapan askerler, merkezdeki uzman personelin anlık yönlendirmeleriyle ihtiyaç duyulan bakım, onarım ve idame işlemlerini yapabiliyor.

XperRemote ile hayata geçirilen uzaktan bakım sistemi, operasyon sırasında teknik ekibin sisteme erişiminin mümkün olmadığı ve zaman kısıtlamasının bulunduğu anlarda devreye giriyor. Sistem, yüksek maliyetli müdahaleleri ve güvenlik riski barındıran durumları ortadan kaldırıyor.

Uzaktan Bakım Sistemi, Maliyeti Azaltıyor

XperRemote ile hayata geçirilen uzaktan bakım sistemi, operasyon sırasında teknik ekibin sisteme erişiminin mümkün olmadığı ve zaman kısıtlamasının bulunduğu anlarda devreye giriyor. Sistem, yüksek maliyetli müdahaleleri ve güvenlik riski barındıran durumları ortadan kaldırıyor.

Uzaktan Bakım Sistemi Nasıl Kullanılıyor?

XperRemote, uzaktan bakım sistemi işlevini görebilmek için; nesne tanıma, yüksek stabilizasyon kabiliyeti, 3 boyutlu bileşen görüntüleme, sanal parça etkileşimi, artırılmış gerçeklik destekli animasyon kabiliyeti, bağlı çevrimiçi aksiyonlar, doküman yerleştirme ve çevrimiçi anlık destek kabiliyetlerini barındırıyor. Böylece, teknik problem yaşayan sahadaki kullanıcılara, merkezi konumlardan destek sunuluyor.

iOS ve Android cihazlara kurulabilen XperRemote,BizBize konferans sistemi üzerinden canlı destek verilerek, anlık talimatlarla ve artırılmış gerçeklik desteğiyle cihazlarda bakım/onarım işlemlerini gerçekleştirilebiliyor.

BizBize ile Entegre Çalışma

XperRemote, BİTES’in bir diğer yerli ve millî çözümü olan BizBize video konferans sistemiyle entegre bir şekilde çalışabiliyor.

iOS ve Android cihazlara kurulabilen XperRemote, iki farklı ve birbiriyle entegre modele ayrılıyor. Birinci modelde, BizBize konferans sistemi üzerinden canlı destek verilerek anlık talimatlarla ve artırılmış gerçeklik desteğiyle cihazlarda bakım/onarım işlemleri gerçekleştirilebiliyor. İlgili uzman kişi, gerekli bilgileri 3 boyutlu olarak sahadaki personele anlık gösterebiliyor. Böylece operasyonlarda hiçbir detayın gözden kaçmaması için birçok kaynak ve veriden anlık olarak faydalanılıyor.

BizBize üzerinden gerçekleştirilen canlı video bağlantısı aracılığıyla artırılmış gerçeklik gösterimleri ve iş talimatları, doğrudan ekrana yansıtılıyor. BizBize, gerçek zamanlı görüntü üzerinde anlık çizim yapabilme, teknik veri veya doküman paylaşabilme gibi olanakları da mümkün kılıyor. Saha koşullarının görüntü ve video kaydının alınması ve belirli bakım ve onarım prosedürleri için önceden hazırlanmış görsel materyalin saha ekibine canlı aktarılması ve talimatlar verilmesi de sistemin sunduğu olanaklar arasında yer alıyor.

XperRemote’un ikinci modelinde ise talep edilen ürün, BİTES modelleme uzmanları tarafından dijital hâle getirilerek artırılmış gerçeklik teknolojisi ile buluşturuluyor. Modellenen ürünün parçaları, XperRemote artırılmış gerçeklik teknolojisi sayesinde, tek tuşla en ince detayına kadar incelenebiliyor. Ürünün özellikleri ve oluşabilecek arızalar için önceden hazırlanan açıklayıcı sistem, operasyon sırasında anlık arıza kaydı ve ürün talep formu oluşturulabilme özelliği ile benzersiz bir uzaktan bakım deneyimi sağlıyor. Operasyon sırasında uygulamanın bu özelliğini kullanan tüm çalışanlar, diledikleri zaman canlı uzman görüşüne anında ulaşabiliyor.

XperRemote uygulamasını tabletlere yükleyen FNSS, sistemi ürün satışı ile birlikte kullanıcılara sunuyor. Uygulama ile sahaya canlı bağlanan merkezdeki uzman teknisyenler, yapılacak bakım/onarım işlemlerini doğrudan sahadaki personele yaptırabiliyor. Sistem, sahada devam eden operasyonlarda da etkin bir şekilde kullanılıyor.

XperRemote’un Kullanıcıları Artıyor

XperRemote, Türk savunma ve havacılık sektöründeki çeşitli firmalar tarafından, kendi sistemlerinde ve platformlarında kullanılıyor. Sahadaki bakım ve onarım çalışmalarına en etkili ve verimli şekilde çözüm sunan XperRemote sisteminin kullanıcıları arasında, zırhlı kara araçları üreticisi FNSS de yer alıyor.

Ürettiği araçların uzaktan bakımında XperRemote kullanan FNSS’nin merkezdeki uzman teknisyenleri, bilgisayar başından tüm dünyaya destek veriyor. Böylece teknisyenler, sorunun olduğu bölgeye gitmeden destek sağlayabiliyor. Seyahat ve konaklama gibi maliyetlerin de önüne geçiliyor ve tüm bunların sonucunda, son kullanıcı da maliyet-etkin bir hizmet alıyor.

XperRemote uygulamasını tabletlere yükleyen FNSS, sistemi ürün satışı ile birlikte kullanıcılara sunuyor. Uygulama ile sahaya canlı bağlanan merkezdeki uzman teknisyenler, yapılacak bakım-onarım işlemlerini doğrudan yaptırabiliyor. Sistem, sahada devam eden operasyonlarda da etkin bir şekilde kullanılıyor.

Artırılmış Gerçeklik Tabanlı XperRemote Yaşamın Her Alanında

BİTES tarafından geliştirilen XperRemote’un kullanımı, sadece savunma ve havacılık sektörüyle sınırlı kalmıyor. BİTES, beyaz eşya sektöründen otomotiv sanayisine kadar birçok alanda kullanıma hazır hâle gelen bu ürünüyle, dünya genelinde bakım konseptini tamamen değiştirmeyi ve her türlü bakımın uzaktan yapılabilir hâle getirilmesini hedefliyor.

XperRemote QR

Loading

İlgili İçerikler

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanmaktadır. Bu konuda bilgi sahibi olduğunuzu düşünüyoruz, ancak isterseniz devre dışı bırakabilirsiniz. Kabul Et Detaylı bilgi almak için tıklayın.