Ana Sayfa Haberler Yakıt Hücresi Teknolojileri Odak Teknoloji Ağı (OTAĞ) Lansmanı Gerçekleştirildi

Yakıt Hücresi Teknolojileri Odak Teknoloji Ağı (OTAĞ) Lansmanı Gerçekleştirildi

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) tarafından, savunma sanayii teknolojilerindeki dönüşümün yönetilmesi, teknoloji kazanımı çalışmalarının bütüncül bir yaklaşımla planlanması, takip edilmesi ve desteklenmesini hedefleyen Odak Teknoloji Ağı (OTAĞ) Lansman Toplantısı, 9 Mayıs’ta, Ankara’da gerçekleşti. Toplantıya, Yakıt Hücresi Teknolojileri alanında tecrübe ve bilgi birikimine sahip 8 kurum ve kuruluş, 26 firma ve 16 üniversiteden toplam 100’ü aşkın temsilci katıldı.

Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) öncülüğünde, ülkemize Yakıt Hücresi Teknolojileri alanında ARGE yeteneği kazandırılması, Yakıt Hücresi kapsamında ülkemizde çalışılması gereken öncelikli konuların tespit edilmesi ve bu konuların çalışılması için üniversite – sanayi işbirliğinin artırılması amaçlarıyla yürütülecek OTAĞ faaliyetinde, “Yakıt Hücresi Modül/Yığın Geliştirme”, “Depolama ve Besleme Sistemleri” ve “Yakıt Hücresi Sistem Bileşenleri” Odak Çalışma Grupları oluşturuldu. Yakıt Hücresi Teknolojileri, OTAĞ faaliyetlerinin yaklaşık bir yıl boyunca devam etmesi ve yürütülecek çalışmalar sonucunda, Yakıt Hücresi Teknolojileri Yol Haritası’nın hazırlanması hedefleniyor. Yakıt Hücresi OTAĞ çalışmasında Odak Gruplarda yer almak isteyenler, 16 Mayıs 2023 tarihine kadar şu bağlantıdaki bilgiler üzerinden iletişime geçebilirler: https://arge.ssb.gov.tr/HaberDuyuru/Sayfalar/default.aspx?q=4661

Loading

İlgili İçerikler

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanmaktadır. Bu konuda bilgi sahibi olduğunuzu düşünüyoruz, ancak isterseniz devre dışı bırakabilirsiniz. Kabul Et Detaylı bilgi almak için tıklayın.