Ana Sayfa Haberler YALTES, Özel Çözümlerindeki Gelişmeleri IDEF’te Sergiledi

YALTES, Özel Çözümlerindeki Gelişmeleri IDEF’te Sergiledi

MSI Dergisi’nin 181’inci sayısında yayımlanan IDEF’19 Özel Dosyası’nın ikinci bölümündeki haber aşağıda paylaşılmıştır:

 

Deniz platformlarına yönelik özel çözümler geliştiren YALTES, fuarda, bunlarla ilgili son gelişmeleri paylaştı. Bunlardan dördü; Yeni Tip Operatör Konsolu, Savaş Sistemi Video Ağı ve Entegre Platform Kontrol ve İzleme Sistemi (EPKİS) ile entegre Yangın Yara Savunma Gösterge Paneli ve Stabilite Denge Sistemi ön plana çıktı. Bu çözümler; MİLGEM, Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi ve Barbaros Sınıfı Fırkateyn Yarı Ömür Modernizasyon Projelerinde kullanıyor.

ADVENT sistemi ile uyumlu olan ve 4K kalitesinde görüntü verebilen Yeni Tip Operatör konsolu, ilk olarak Barbaros Sınıfı Fırkateyn Yarı Ömür Modernizasyon Projesi’nde kullanılacak. Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi‘nde kullanılacak olan konsollar da YALTES tarafından HAVELSAN’a teslim edildi. Konsolun, Deniz Kuvvetleri Komutanlığının ileriki dönemde gündeme gelecek diğer projelerinde de kullanılması bekleniyor.

Fuarda sergilenen konsolda, YALTES tarafından geliştirilen görev sistemi koştu. Sistem, Savaş Harekât Merkezi bulunmayan düşük tonajlı gemilerde ya da sahil güvenlik gemilerinde, bu merkezin işlevlerinin bir bölümünü üstlenebiliyor.

YALTES’in Savaş Sistemleri Video Ağı ise 4K kalitesindeki görüntülerin dağıtımını yapabilen, bunları kaydedebilen ve daha sonra tekrar oynatabilen bir ürün. İlk olarak MİLGEM Projesi’nin dördüncü gemisi için teslim edilen sistem, fuarda, Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi’ne yönelik sürümü ile sergilendi.

Yangın Yara Savunma Gösterge Paneli ve Stabilite Denge Sistemi, iki farklı ekranda, bir arada sergilendi. Yangın Yara Savunma Gösterge Paneli, herhangi bir yangın durumunda ya da gemi yara aldığında, ilgili bölmeleri işaretleyerek ne şekilde müdahale edileceğinin ya da ne şekilde kaçış yapılacağının ortaya çıkartılmasını destekliyor. Aynı zamanda mevcut durumun bütün olarak görülmesini sağlıyor. EPKİS’e entegre olan sistemin görüntüsü, EPKİS’in bütün ekranlarına yansıtılabiliyor.

Stabilite Denge Sistemi, geminin yara alması durumunda, su alan bölmeleri gösteriyor. Aynı zamanda geminin baş-kıç derecesi ve yan meyil derecesini de dikkate alarak bir simülasyon gerçekleştiriyor ve geminin su üstünde kalıp kalamayacağımı hesaplıyor.

Yangın Yara Savunma Gösterge Paneli ve Stabilite Denge Sistemi, MİLGEM Projesi’nin üçüncü ve dördüncü gemilerine entegre edilen, yenilenmiş ve iyileştirilmiş sürümleri ile sergilendi. Diğer gemilere de bu yenileme ve iyileştirmelerin bir bölümü retrofit olarak uygulanacak.

Loading

İlgili İçerikler

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanmaktadır. Bu konuda bilgi sahibi olduğunuzu düşünüyoruz, ancak isterseniz devre dışı bırakabilirsiniz. Kabul Et Detaylı bilgi almak için tıklayın.