Ana Sayfa Haberler ASELSAN Latin Amerika Pazarındaki Faaliyetlerini Santiago Ofisinden Yürütecek

ASELSAN Latin Amerika Pazarındaki Faaliyetlerini Santiago Ofisinden Yürütecek

Latin Amerika’da uzun dönemli büyüme stratejisi izleyen ASELSAN, Şili’nin başkenti Santiago’da ilk yerel ofisini açtı. ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol, ofisin Latin Amerika pazarındaki faaliyetlerde merkezi bir rol üstleneceğini vurguladı. Firmadan 9 Nisan’da yapılan açıklamada, yeni ofisin 9-14 Nisan tarihlerinde Santiago’da düzenlenen FIDAE 2024 ile eş zamanlı olarak açıldığı belirtildi.

ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol, yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi: “Şili’ye tank modernizasyonu konusunda kattığımız değerle, ASELSAN güvenini sunduk. Şimdi daha büyük atılımlar için iş birliğimizi genişletmek istiyoruz. Bu nedenle ülkemizden binlerce kilometre uzaklıktaki Şili’de bir taraftan önemli oyuncuları buluşturan FIDAE 2024’te ürünlerimizi sergilerken, diğer taraftan Santiago ofisimizin açılışını gerçekleştiriyoruz. Latin Amerika’daki ilk yerel ofisimizi Santiago’da açmış olmamız, ASELSAN’ın bölgedeki varlığını güçlendirmemiz yolunda stratejik bir hamleyi temsil ediyor.”

ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol

“Latin Amerika’daki Başarımıza Katkı Sağlayacak”

ASELSAN’ın, yeni ofisiyle birlikte Latin Amerika ülkelerinin savunma yatırımlarından daha fazla pay almayı hedeflediğini belirten Akyol, “ASELSAN Latin America adı verilen yerel iştirakimiz, bölgede fiziksel olarak da var olmamızı sağlayarak buradaki iş ortaklarımıza erişimimizi güçlendirecek.

Bu stratejik hamlenin faaliyetlerimizi olumlu yönde etkileyerek Latin Amerika’da uzun dönemli büyüme ve başarımıza katkı sağlayacağına yürekten inanıyorum.” ifadelerini kullandı. Açılış törenine Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay ve Türkiye’nin Santiago Büyükelçisi Gülcan Akoğuz da katıldı.

ASELSAN, 14 Nisan’a kadar sürecek olan FIDAE 2024’te AVCI kaska entegre kumanda sistemi, İHA faydalı yük sistemleri, ASELFLIR-500 elektro-optik keşif, gözetleme ve hedefleme sistemi, TOLUN mühimmatı, YAMGÖZ yakın mesafe gözetleme sistemi, askeri telsizler ve PULAT aktif koruma sistemi gibi pek çok ürününü sergiliyor.

Loading

İlgili İçerikler

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanmaktadır. Bu konuda bilgi sahibi olduğunuzu düşünüyoruz, ancak isterseniz devre dışı bırakabilirsiniz. Kabul Et Detaylı bilgi almak için tıklayın.